Система Водопостачання без насоса Своїми руками

 Принцип роботи  цього  чудо насоса дуже простий, зараз  Ви в цьому самі переконаєтесь. Двохсотлітрова бочка (Ви можете використовувати  будь -який обєм) встановлюється
поблизу колодязя (водойми) на необхідній висоті. Унизу,  
біля дна вврюється штуцер на який нагвинчується водопровідний кран. У горловину бочки загвинчується пробка,  в якій зроблено  отвір діаметром 30-40 мм. Туди приварюється штуцер відповідного  діаметра. Один  кінець шланга надітий на штуцер вгорі бочки, а другий опущений у колодязь Зєднання повинні бути  гермитичними.


 Насос працює  так. У бочку наливають кілька літрів води,  в подальшому в бочці завжди буде залишатись необхідна кількість  води до  рівня випускного  водопровідного  крана, герметично  закривають її. Під  бочкою розпалюють багаття (мажна використовувати паяльну лампу, керогаз чи примус). Під час кипіння створюється тиск, що витісняє з бочки повітря. Як тільки пухирьці його перестануть виходити, нагрів бочки припиняється. Пара всередині швидко конденсується (особливо ввечері, коли холоднішає), тиск падає, і вода з колодязя (водойми) по  шлангу спрямовується,  вірніше втягується в бочку. З моменту нагрівання бочка наповнюється хвилин  за 15-20. Як кажуть  в народі "все геніальне - просто".


Матеріал  взято  з  газети "Своїми руками".

Немає коментарів:

Дописати коментар